hey everyone

Well i’ve been busy again in the SharePoint world of consulting and developing.

And we’ve been working with SharePoint 2010 beta 1 since day one and what a change ….

It all looks nice although i still find myself looking for the site actions button on the right hand side of the screen (it’s moved to the left for the people who haven’t seen the new SP).

And also i’m missing the breadcrumb, maybe it’s still there …  hidden … but i highly doubt it. Instead it’s a small icon with some sort of ajax navigation control behind it

Anyway I’ll soon post an blog about how to add navigation and how to use globalAdminPageBase class to add pages to the Central Admin of SharePoint 2010.

I’ve downloaded a wsp written by Karine Bosch (give credits who’s credit due, it’s very well written for SharePoint 2007, http://www.u2u.be/Res/Tools/SharePointJobDefConfig.aspx)

and i’ve reviewed it to be used in SharePoint 2010.

So watch out for the next few blogs and i’ll leave you with a few sneek previews.

[nggallery id=1]

hey everyone

well today i had a problem with infopath 2007 + vsta. I needed to develop c# in an infopath form.

Well it seemed that i was unable to do so because VSTA wasn’t installed, or so it seemed.

You can find many blogs saying uninstall infopoth program with frame 2.0 node , install framework 2.0 and install the office node back.

Well no good, still didn’t work.

In the end i went looking for the vsta.exe on my disk, well guess what, I did find it, so what was the problem you ask?

Office in all it’s supreme knowledge install it in the wrong dir

I was using windows server 2008 R2 (64bit ofcourse) and office 2007 installed the VSTA in “program filesMicrosoft Visual Studio 8Common7IDE and here comes the punchline

it need to be installed (or copied in this case) to “program filesMicrosoft Visual Studio 8Common7IDE”, without the (86x) part

This problem kept me busy all day so I hope that this blog saves some time for somebody…..

kind regards


InfoPath cannot open the selected form because of an error in the form’s code. The Microsoft .NET Framework 1.1 is not installed on your computer

or the InfoPath primary interop assembly (PIA) is not registered. Use Add or Remove Programs in Control Panel to make sure that Microsoft .NET Framework 1.1 is installed

or install it using Windows Update, then run Setup again to confirm that .NET Programmability Support is installed, or contact your system administrator.

 This is the most complete error I’ve ever received, BUT it’s not the same error I’ve received 🙂

Atleast not as detailed. 

 If you have this error or something that looks like it. 

You’ll have to put the Office 2007 cd in, select add/remove features , go to infopath and select the “.net programmabilty”.

 first uninstall it and than install it again. 

It could be because Framework 1.1 or 2.0 wasn’t installed when Office 2007 was installed. 

(although this situation seems highly unlikely)

Hope this helps someone